Beide ploegen maakten er een genietbare eerste helft van. Spiessens kon voor VC Herentals op hoekschop de 1-0 scoren. KVS Schriek kreeg de kans op de 1-1 maar thuisgoalie Simon Vervoort pareerde met een flits.

Tom Verelst, de bezoekende doelman, had een redding in huis om vlak voor de rust de 2-0 van het scorebord te houden.

Na de koffie domineerde Schriek zonder echt gevaarlijk te zijn. De thuisdefensie gaf geen krimp. Na een uitgespeelde counter maakte een sterke Voorspoels de 2-0. (Zie de foto's : de hele fase 2-0 door goudhaantje Davy Voorspoels).

Schriek antwoordde enkel met een schot tegen de paal. Eindstand 2-0.

Belangrijke winst voor VC Herentals dat leider blijft in 1e provinciale.

Bekijk de HD-vid met een feestend VC in de kleedkamers.

16 Zwijndrecht 7 0 6 1 9/22 1.

VC-pr Jan Deckers : 'VC Herentals wint felbevochten topper tegen Schriek.
De leider die de nummer twee uit de klassering ontvangt : de uitgesproken topper in 1e provinciale. Ook de weergoden waren gunstig gezind om zo'n 400 aanwezigen te laten genieten van het heerlijke kijkstuk dat de 22 acteurs er van maakten.

VC trok uiteindelijk aan het langste eind, won met 2-0 en doet een gouden zaak in de eerste periode.

Voor Voorspoels en Bosmans, beide een Schriek-verleden, kreeg de wedstrijd nog wat meer spankracht.

Van minuut 1 was duidelijk dat de bezoekers naar St Janneke waren afgezakt om de leider met open vizier te bestrijden. Het verhoogde de spektakelwaarde alleen maar. Beide ploegen konden immers rekenen op hun ijzersterke verdedigingen. Het eerste gevaar viel aan de kant van de thuisploeg te noteren. Na een kleine 10 minuten kreeg De Swert, alleen gelaten in het strafschopgebied, de bal aangespeeld. Uit de draaiing trapte Birger een half metertje over.

Bij Schriek liepen een paar technisch behendige spelers rond, die etaleerden dat ook, maar de thuisverdediging gaf voorlopig geen krimp. Maar ook de roodwitte aanvallen bezorgden de bezoekende defensie kopzorgen. Op de 18e minuut knutselde roodwit de mooiste aanval van de 1e helft in elkaar: na enkele snelle baltoetsen werd Convalle vrijgespeeld. Gianni moest even te ver uitwijken en geraakte daardoor in 2 tijden niet voorbij Verelst. De bezoekende doelman had even verzorging nodig.

Na de hoekschop die daaruit volgde toornde Spiessens boven alles en iedereen uit en kopte de 1 – 0 op het bord. Even later kon Voorspoels, na alweer zo'n snedige aanval, net niet afronden. Maar ook Schriek ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.

Halfweg de eerste helft werd El Aissaoui aangespeeld. Zijn schot ging net naast. Rond de 37e minuut leek dan toch een geelblauw doelpunt in de maak. Criel zonderde Hens alleen voor Vervoort af. Maar met een ultieme parade toonde de Herentalse portier dat hij de laatste weken in bloedvorm verkeert. Het laatste wapenfeit voor de rust was voor de thuisploeg; een schot van net buiten de grote rechthoek belande een metertje naast doel.

De tweede helft begon met een schot van Rymenants een meter over het Herentalse doel. Roodwit moest achteruit maar de ene na de andere Schriekse aanval stierf op de lokale verdediging gesteund door de onvermoeibare Herentalse middenvelders.

Maar aan de andere kant waren de tegenaanvallen ook nooit zonder gevaar. Het werd een beklijvend schouwspel. We zitten al in minuut 75 wanneer Voorspoels een voorzet in de handen van Verelst kopt. In de daarop volgende actie was het aan de overzijde bijna prijs maar een schot-voorzet ging aan iedereen voorbij. In minuut 83 is het dan zover.

Na alweer een knappe aanval speelt Krajisnic Voorspoels aan. Als Davy zich ontdoet van zijn tegenstrever weet iedereen hoe laat het is. Hij schoof beheerst naast een kansloze Verelst de 2-0 binnen. De Herentalse aanhang was nog niet uitgejuicht of de volgende kans was bijna terug raak. Een voorzet van Thomassen bereikte het hoofd van Voorspoels, maar nu had Verelst het laatste woord. Even later op hoekschop vond Davy met het hoofd weer bijna een gaatje. Maar Schriek voelde zich nog niet uitgeteld.

Een aansluitingstreffer kon de ploeg nog vleugels bezorgd hebben. Bijna was het zover; met het einde in zicht werd Sallaets vrijgespeeld; zijn laag schot ging tegen de buitenkant van de paal. En nog was de wedstrijd niet gedaan.

Na een laatste snelle VC-actie werd Krajisnic aangespeeld, die de bal aan rand van het strafschopgebied bracht, waar plots 2 roodwitten moederziel alleen tegenover Verelst stonden. Maar de Schriekse goalie bleef baas over de poging van Thaels. Dit zou Schriek ook niet verdiend hebben. Het siert de ploeg dat ze vanaf het begin Herentals aanvallend bekampten.

Maar ze botsten vandaag op een beresterk Herentals: een niet te ontwrikken doelman, een verdediging van gewapend beton een onvermoeibaar middenveld en een o zo dodelijke aanval. Een cocktail die wel eens verder zou kunnen reiken dan dat iedereen verwacht.

VC telt nu 3 punten voorsprong met nog 3 wedstrijden te gaan in de eerste periode. En één periodetitel, da's nog altijd het beoogde doel. Volgende week trekt roodwit naar Schorvoort om er White Star partij te geven.'

Foto's HD-video Ludo Coenen / Guy Verellen / NNieuws.